FAQ

Wat kost het om een kaart te laten ontwerpen?

Dit ligt erg aan het pakket waar je voor kiest. Maar het starttarief is € 100,00. Daarbij komen de kosten voor het drukwerk en eventueel overige materialen die voor jullie kaarten gebruikt moeten worden.

Het drukwerk verschilt in techniek (digitaal / zeefdruk) en natuurlijk in het soort papier en formaat. Daarbij zijn de aantallen ook inherent aan de prijs. Hierdoor kan ik geen vaste prijs berekenen en wordt deze, aan de hand van jullie wensen, voor jullie berekend in een offerte.

 

We hebben een budget voor onze kaarten. Kun je daar binnen werken?

Neem gerust contact met me op. Ik kijk graag of ik een passende offerte voor jullie kan maken.

 

Hoe ver van te voren moet ik contact op nemen voor een kaart?

Voor het ontwerpen van de kaart moet je ongeveer 2 maanden rekenen.

Een baby kan eerder geboren worden, en trouwkaarten worden vaak 6 tot 8 weken voor de bruiloft verstuurd, het is handig om hier rekening mee te houden.

 

Ik ben al bijna uitgerekend, ben ik te laat?

Je bent nooit te laat. Ik kan altijd kijken wat ik nog voor jullie kan doen en hoe we de kaart kunnen maken. 

 

Kan ik een kaart met spoed aanvragen?

Dit ligt een beetje aan het tijdsbestek. Neem hiervoor contact met mij op. Dan kunnen we samen bekijken wat haalbaar is.

 

Wat is de levertijd?

Voor een geboortekaartje heeft de drukker ongeveer twee werkdagen nodig om de kaarten te drukken. Geboortekaartjes in speciale vormen kosten meer tijd.

Hebben jullie kaart die na het drukwerk moeten worden voorzien van een touwtje of iets anders, dan hangt het ervan af of ík de kaarten in elkaar zet of dat jullie dit zelf doen. Zet ik ze in elkaar, dan kun je nog twee extra werkdagen rekenen (voor het in elkaar zetten en versturen). Zetten jullie ze zelf in elkaar, reken dan één extra werkdag (voor het versturen van het pakket).

Over het algemeen, dit geldt voor alle kaarten, probeer ik te streven naar een levertijd van 5 werkdagen.

 

We willen graag een geboortekaartje laten maken maar weten nog niet of we een jongen of meisje krijgen, is dat een probleem?

Natuurlijk is dat geen probleem. Juist super leuk! Een echte verassing! Ik maak een jongens- en een meisjes variant. Allebei de ontwerpen staan dan klaar voor wanneer de kleine geboren is.

 

Ik heb zelf iets getekend. Kan ik dat digitaliseren?

Super leuk! Dat maakt de kaart nog persoonlijker. Stuur me een foto van de tekening, dan kan ik kijken in hoeverre ik jullie hierbij kan helpen. En hoe we er een toffe kaart van kunnen maken.

 

We willen graag een geboortekaartje laten maken maar wat moet ik doen na de geboorte?

Stuur mij een mailtje met de gegevens (naam (namen), geboortedatum, tijdstip, lengte en gewicht). Ik zorg dat alles in het ontwerp komt te staan. Stuur jullie de digitale versie om alles nog een keer zorgvuldig te checken. En na akkoord stuur ik alles door naar de drukker. 

Ik laat het jullie weten wanneer alle geboortekaartjes gereed en gepost zijn. En stuur jullie de track & trace code van het pakket. 

 

Is het eventueel mogelijk om een ontwerp die we op je site hebben gezien aan te passen?

Ja zeker! Deze kan ik helemaal naar jullie wensen aanpassen.

 

Ik heb een leuke kaart gezien op internet, kun je dit ook maken?

Uit respect voor andere ontwerpers maak ik geen ontwerpen na van anderen. Heb je leuke voorbeelden gezien of een heel Pinterest bord gevuld met ideeën? Deel deze dan vooral met mij en laat me weten wat je er zo leuk aan vindt. Dit geeft mij inspiratie voor een uniek ontwerp. 

 

Kan ik een papieren proef ontvangen?

Een proefdruk ontvang je na akkoord op de offerte en wanneer we de kaart zo goed als uitgewerkt hebben. Dit is altijd op het papier waar de final kaarten ook op gedrukt worden.

 

Een proefdruk van een gezeefdrukt kaartje is heel kostbaar. Voor deze drukwijze werk ik met pantone kleuren via een kaart, daardoor weet ik hoe de kleuren er zo goed als exact uit komen te zien. Wil je toch een proefdruk laten maken, natuurlijk kan dit, maar weet dat dit erg kostbaar is. De prijs hiervoor kan ik altijd voor je opvragen.

 

Kan ik de open bestanden ontvangen? En de lettertypes?

Nee, dit is niet mogelijk.

 

 

Staat jullie vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met mij op. Ik beantwoord deze graag.