Wat kost het om een kaart te laten ontwerpen?

Dit ligt erg aan het pakket waar je voor kiest.

Het starttarief voor een Geboorte- en Huwelijkskaart op maat is € 250,00.

Het starttarief voor een kaart uit de Ready to Send (basis) collectie is € 125,00 (hierbij geldt het onderstaande allemaal niet, omdat dit meteen besteld kan worden in de shop)

 

Daarbij kun je kiezen voor de volgende opties:

– Het in elkaar zetten van de kaarten door mij a € 50,- per 100 kaarten

– Het versturen van je kaarten aan familie en vrienden a € 50,- per 100 kaarten 

 

Daarnaast komen de kosten voor het drukwerk, eventueel overige materialen, die voor jullie kaarten gebruikt moeten worden, en enveloppen. Maar ook passende postzegels en bijvoorbeeld sluitzegels.

Het drukwerk verschilt in techniek (digitaal / zeefdruk) en natuurlijk in het soort papier en formaat. Daarbij zijn de aantallen ook inherent aan de prijs. Hierdoor kan ik geen vaste prijs berekenen en wordt deze, aan de hand van jullie wensen, voor jullie berekend in een offerte die passend is voor jullie kaart.

 

We hebben een budget voor onze kaarten. Kun je daar binnen werken?

Neem gerust contact met me op. Ik kijk graag of ik een passende offerte voor jullie kan maken.

 

Hoe ver van te voren moet ik contact op nemen voor een kaart?

Voor het ontwerpen van de kaart moet je ongeveer 2 maanden rekenen.

Een baby kan eerder geboren worden, en trouwkaarten worden vaak 6 tot 8 weken voor de bruiloft verstuurd, het is handig om hier rekening mee te houden.

Een ontwerp uit de Ready to Send (basis)collectie kan meteen besteld worden, daarbij hoef je geen rekening te houden met het ontwerpproces van 2 maanden. 

 

Ik ben al bijna uitgerekend, ben ik te laat?

Je bent nooit te laat. Ik kan altijd kijken wat ik nog voor jullie kan doen en hoe we de kaart kunnen maken. 

 

Kan ik een kaart met spoed aanvragen?

Dit ligt een beetje aan het tijdsbestek. Neem hiervoor contact met mij op. Dan kunnen we samen bekijken wat haalbaar is.

 

Wat is de levertijd?

Voor een geboortekaartje heeft de drukker ongeveer drie werkdagen nodig om de kaarten te drukken. Geboortekaartjes in speciale vormen, met foliedruk of preeg, kosten meer tijd, 4 – 5 werkdagen.

Hebben jullie een kaart die na het drukwerk moeten worden voorzien van een touwtje of iets anders, dan hangt het ervan af of ík de kaarten in elkaar zet of dat jullie dit zelf doen. Zet ik ze in elkaar, dan kun je nog twee extra werkdagen rekenen (voor het in elkaar zetten en versturen). Zetten jullie ze zelf in elkaar, reken dan één extra werkdag (voor het versturen van het pakket).

Over het algemeen, dit geldt voor alle kaarten, probeer ik te streven naar een levertijd van 5 werkdagen.

Houd rekening met het moment waarop je de gegevens van, bijvoorbeeld de geboorte, aan mij doorgeeft. Ik reageer binnen 24 uur op deze mail met een aanpassing van de kaart. Die ontvangen jullie digitaal en daar ontvang ik binnen 24 uur ook graag een akkoord op. Vanaf dan gaan de werkdagen naar de drukker in gang. (Dit geldt voor zowel een kaart op maat, als op een kaart uit de Ready to Send (basis)collectie)

 

We willen graag een geboortekaartje laten maken maar weten nog niet of we een jongen of meisje krijgen, is dat een probleem?

Natuurlijk is dat geen probleem. Juist super leuk! Een echte verassing! Ik maak een jongens- en een meisjes variant. Allebei de ontwerpen staan dan klaar voor wanneer de kleine geboren is.

 

Ik heb zelf iets getekend. Kan ik dat digitaliseren?

Super leuk! Dat maakt de kaart nog persoonlijker. Stuur me een foto van de tekening, dan kan ik kijken in hoeverre ik jullie hierbij kan helpen. En hoe we er een toffe kaart van kunnen maken.

 

We willen graag een geboortekaartje laten maken maar wat moet ik doen na de geboorte?

Stuur mij een mailtje met de gegevens (naam (namen), geboortedatum, tijdstip, lengte en gewicht). Ik zorg binnen 24 uur dat alles in het ontwerp komt te staan. En stuur jullie de digitale versie om alles nog een keer zorgvuldig te checken. Daarop ontvang ik graag binnen 24 uur een akkoord. En na jullie akkoord stuur ik alles door naar de drukker. (vanaf dan gaan de werkdagen van het drukwerk tellen, standaard 3 werkdagen, 4-5 werkdagen voor drukwerk met speciale vormen, preegdruk of foliedruk)

Ik laat het jullie weten wanneer alle geboortekaartjes gereed en gepost zijn. En stuur jullie de track & trace code van het pakket. 

 

Ik heb een leuke kaart gezien op internet, kun je dit ook maken?

Uit respect voor andere ontwerpers maak ik geen ontwerpen na van anderen. Heb je leuke voorbeelden gezien of een heel Pinterest bord gevuld met ideeën? Deel deze dan vooral met mij en laat me weten wat je er zo leuk aan vindt. Dit geeft mij inspiratie voor een uniek ontwerp. 

 

Kan ik een papieren proef ontvangen?

Voor een kaart op maat geldt: Een proefdruk ontvang je na akkoord op de offerte en wanneer we de kaart zo goed als uitgewerkt hebben. Dit is altijd op het papier waar de final kaarten ook op gedrukt worden.

Wanneer je kiest voor een kaart uit de Ready to Send collectie, kun je eerst een proefdruk aanvragen via de proefdrukken pagina in de shop. 

De levertijd van de proefdrukken is hetzelfde als van de final kaartjes. Standaard 3 werkdagen. En 4-5 werkdagen voor kaartjes met foliedruk, preeg of in een speciale vorm.

 

 Kan ik de open bestanden ontvangen? En de lettertypes?

Nee, dit is niet mogelijk.

 

 

Staat jullie vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met mij op. Ik beantwoord deze graag.